De voordelen van een SSL Certificaat voor jou als ondernemer

Het is misschien wel de nummer 1 reden voor website eigenaren om een SSL certificaat aan te schaffen; Google en haar algorithmes. Dit is echter niet de essentie van een SSL certificaat en deze biedt dan ook meerdere voordelen. In dit artikel bespreken we de  voordelen van zo een certificaat, waarom je zo’n keurmerk nu toch echt moet overwegen en hoe je dit ook kunt aanvragen voor jouw website.

Een SSL certificaat zorgt dus voor een hogere positie in Google

SSL certificaatEen SSL certificaat (Secure Socket Layer) is een verbinding die zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen jouw website en een bezoeker.  Je herkent een website met een SSL verbinding aan de ‘https’ verbinding in plaats van de standaard ‘http’ verbinding. Ook verschijnt er een icoontje van een slotje in de adresbalk zodat je weet dat een website SSL gecertificeerd is. Je kunt zelfs klikken op dit icoontje. Er verschijnt dan een pop-up die jou vertelt dat je te maken hebt met een veilige verbinding. Je kunt zelfs doorklikken op een link om het gehele certificaat in te zien.

De belangrijkste voordelen, de drie V’s, van een SSL certificaat op een rijtje:

Veiligheid

Persoonlijke informatie zoals creditcard- en adresgegevens worden hierdoor veilig verzonden, zonder het risico dat ze onderschept worden door derden. In een sterk digitaliserende wereld met veel internetfraude, phishing mails en hackers wordt hier steeds meer waarde aan gehecht.

Vertrouwen

Dat een website beveiligd is en dit voor de bezoeker herkenbaar is zoals eerder omschreven, geeft hen al onmiddellijk een stuk meer vertrouwen. De bezoeker weet dat zijn gegevens veilig zijn en daardoor is de bezoeker sneller overtuigd om tot aankoop over te gaan. Privacy is een hot issue in het huidge tijdperk.

Vindbaarheid

De grootste en populairste zoekmachine ter wereld, heeft recentelijk haar criteria voor de vindbaarheid van websites en bedrijven aangescherpt. Nu blijkt dat een website die voorzien is van een SSL beveiliging, voorrang krijgt in de zoekresultaten ten opzichte van websites die niet beschikken over een dergelijk veiligheidskeurmerk. Een SSL certificaat zorgt dus voor een hogere positie in Google en zo wordt je website sneller gevonden.

Bij TeGekkoMedia is je website onze nummer één prioriteit en we zijn dan ook van mening dat wanneer je hier nog niet over beschikt, je dit nu serieus moet overwegen. Wij bieden daarom nu meerdere soorten SSL certificaten aan voor je website; drie om precies te zijn. Bij ons meest uitgebreide pakket wordt de adresbalk, naast de ‘https’ weergave ook groen voor nog meer herkenbaarheid. Wil je weten welke van onze SSL certificaten het meest geschikt is voor jouw website en wat de kosten hiervan zijn; klik dan op de volgende link:

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *